Köpvillkor

1. Allmänt

Genom att beställa en vara på www.kvistvik.se godkänner du de köpvillkor som finns på denna sida och ingår följaktligen ett bindande avtal med Kvistvik. Läs därför igenom dessa villkor innan du slutför din beställning. För att kunna handla hos oss måste du vara myndig (ha fyllt 18 år).

Vi reserverar oss för eventuella fel i produktbeskrivningen och förbehåller oss rätten att göra prisändringar och andra ändringar i produktbeskrivningen samt köpvillkoren utan föregående avisering. Ändringar i köpvillkoren är bindande för Kvistvik och för kunder endast i den mån uttryckligt samtycke medgivits.

För frågor kring dessa villkor, eller för övriga frågor om våra produkter eller beställningsproceduren kan du kontakta oss genom att skicka e-post till info@kvistvik.se, så bistår vi med hjälp och information.

2. Beställning och lagertillgång

När du gör en beställning hos oss får du en bekräftelse till den e-postadress som du har angivit vid beställningstidpunkten. Att du har kunnat beställa produkten innebär att vi har den i lager, men om det mot förmodan blir ett fel och den beställda produkten trots allt är slut i lagret, eller om något annat problem uppstår som innebär att den beställda produkten inte kan levereras, meddelar vi dig om detta samt förbehåller oss rätten att avbryta köpet och återbetala din erlagda betalning.

3. Personuppgifter

De personuppgifter som du lämnar i och med din beställning på www.kvistvik.se sparas i vårt kundregister. Detta för att vi ska kunna ha koll på din beställning. Informationen som du anger är tillgänglig endast för oss och Shopify, och lämnas aldrig ut till någon annan tredje part. Du har som kund alltid rätt att inspektera informationen som vi har om dig, och du kan när som helst begära att dina uppgifter ska rättas eller raderas.

4. Betalning & Priser

Priser på www.kvistvik.se är angivna i svenska kronor (SEK), med momsen inkluderad i visningspriset. Momssatsen på alla våra produkter är 25 %.

Alla transaktioner som görs på www.kvistvik.se sker genom tredje parter som garanterar kundens skydd. Betalkortinformation sparas inte efter att en transaktion är slutförd och alla transaktioner skyddas genom SSL-kryptering. Betalningsmöjligheter som erbjuds är kortbetalning (Visa, MasterCard med mera), PayPal-transaktion och Swish-överföring. Vänd dig till respektive part som tillhandahåller dessa tjänster för mer information om betalningsalternativen.

Vi förbehåller oss rätten att justera felaktiga priser utan föregående avisering.

5. Produkter

Alla våra produkter är handgjorda. Detta innebär att små variationer i tillverkningen kan ske. Detta då en handgjord produkt aldrig kan ha samma koherensgrad i tillverkningen som en maskintillverkad produkt. Medan vi garanterar att alla produkter är tillverkade av skickliga hantverkare får du som kund acceptera de utseendevariationer som uppstår som konsekvens av manuell mätning, tillskärning och sömnad. Notera dock att dessa variationer är eftersökta, och bör ses som någonting positivt, då de reflekterar kvalitet och handgjorda produkter som är unika. Därför måste du som kund acceptera att vissa rimliga fel finns i produkten.

Alla våra produkter är tillverkade av läder. Eftersom läder är ett levande material, som kommer från en levande organism, finns även olika unika variationer i läderytan, så som färg- och nyansvariationer, speciellt när produkten är tillverkad av vegetabiliskt behandlat läder, och sällan är våra produkter helt identiska. Vi använder oss dock av högkvalitativt läder som garanterar hållbarhet i många decennier, och där produkten reagerar vid beröring så att en unik patinering börjar från dag ett. Notera att även variationer i läder är eftersökta då de reflekterar kvalitet. Genom att acceptera dessa köpvillkor accepterar du de variationer som finns i tillverkning och utseende, vilket omfattar rimliga fel i utförandet. Om du mot förmodan, när du mottagit produkten, anser att variationerna är orimliga, får du kontakta oss snarast möjligt.

Produktbilderna som finns på vår hemsida representerar inte just det exemplar som du beställer, varför din produkt kan skilja sig till obetydlig grad från den du ser på vår hemsida. Vi arbetar aktivt med att ha produktbilder som speglar hur produkten ser ut i verkligheten, med så korrekta färger som möjligt. Eftersom färgåtergivning varierar från datorskärm till datorskärm kan vi inte garantera att färger på våra produktbilder är hundraprocentigt identiska med hur produkten ser ut i verkligheten.

6. Leverans

Beställningar expedieras vanligtvis inom 24 timmar från beställningstidpunkt under vardagar (mån-fre). Vi skickar alla beställningar med PostNord och Schenker.

Vi erbjuder gratis frakt till alla adresser inom i Sverige. Vanlig leveranstid är 2-3 dagar från det att försändelsen lämnat vårt lager, men förseningar kan uppstå. Ibland händer det att leverans sker upp till en vecka efter att beställningen har lämnat vårt lager. Om dina beställda varor inte kommer fram inom ovan angivna tidsramar bör du kontakta oss så ska vi undersöka anledningen till förseningen.

Vi förbehåller oss rätten att debitera administrationsavgifter och returfraktavgifter för paket som du inte plockar upp på ditt postkontor och som på grund av detta kommer i retur till oss.

Kontakta oss omgående om varan har skadats under transporten eller om den inte kommer fram till dig inom utsatt tid.

7. Ångerrätt/returer

Du har rätt att ångra ditt köp oavsett anledning inom 14 dagar från dagen då du har tagit emot din beställning. Om du ämnar returnera en vara bör den vara oanvänd och i nyskick. Om det vid en retur visar sig att du har använt varan i större omfattning än vad som krävs för att undersöka och inspektera den, och detta har orsakat en värdeminskning av varan, kommer vi att göra ett avdrag som motsvarar värdeminskningen när vi gör återbetalningen till dig.

Notera vänligen att läder är ett levande material som reagerar vid beröring. Var därför försiktig med varan om du ämnar returnera den, då en patina börjar utvecklas vid minsta beröring.

Alla returkostnader, inklusive frakt och eventuell inpackning, betalas av kunden. Vid eventuell retur returneras endast betalning som uppgår till varans pris, och inte eventuella fraktkostnader som uppkom i och med köpet.

Om du har mottagit en defekt vara (notera dock texten i köpvillkoren om de rimliga felen som måste accepteras) vill vi att du kontaktar oss snarast möjligt - innan du skickar den tillbaka till oss.

Om du ska skicka tillbaka varan till oss vill vi att du först meddelar oss detta genom e-post på info@kvistvik.se.

Vid returer ber vi dig förmedla försändelsens ID-nummer hos fraktföretaget till oss per e-post för att underlätta vår kontroll av returen.

För alla frågor kring returer och åberopanden av ångerrätten, eller vid önskan om byte av köpta varor, ber vi dig kontakta oss genom e-post på info@kvistvik.se.

Alla returer skickas till:

Kvistvik KB
Ringvägen 12
45175 Uddevalla

8. Force Majeure

Om Kvistvik, på grund av omständigheter som vi inte kunnat råda över och som vi rimligen inte kunde förutse, blir förhindrade eller får det försvårat att fullgöra våra åtaganden som vi har enligt dessa köpvillkor ska vi tillåtas framflytta tidpunkt av leverans eller avbryta köpet. Likaså, om avtalets fullgörande förhindras till en väsentlig del under en längre period än tre veckor på grund av ovanstående omständigheter, har vi rätt att skriftligen frånträda avtalet utan ersättningsskyldighet och således befrias från fullgörande av avtalet. Omständigheter som kan anses vara Force Majeure enligt detta villkor inkluderar, men begränsar sig inte till, större prisändringar, arbetskonflikt, eldsvåda, blixtnedslag, översvämning, sabotage, myndighetsbestämmelser, lagändring, krig, naturkatastrof eller försenad/ej fullgjord leverans från underleverantör.

9. Cookies

Kvistvik använder så kallade kakor (eng: cookies). En kaka är en liten textfil med information som lagras i din dator med syftet att låta hemsidan identifiera besökaren på webbsidan. Kakor skadar inte din dator, innehåller endast text, kan inte innehålla virus och andra skadliga program samt upptar en obetydlig plats på din dator. Det finns två typer av kakor – en som sparas tillfälligt under besöket och en som sparas permanent. För att webbsidan www.kvistvik.se ska fungera felfritt krävs det att din webbläsare tillåter kakor.

Vi använder kakor för att hålla reda på din kundvagn samt för att föra statistik över besökare på vår webbplats. Kakorna som är lagrade i din dator innehåller endast ett unikt nummer och innehåller ingen personlig information.

10. Information om bolaget Kvistvik

Kvistvik Kommanditbolag 969766-4705 är registrerat i Sverige och innehar F-skattsedel.

Momsreg. nr/VAT: SE969766470501.

Adress:

Kvistvik KB
Ringvägen 12
45175 Uddevalla

11. Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående aviserings och reserverar oss för eventuella fel i produktinformationen och prissättning.